Av oss kan du beställa

Livetrummor till ditt musikprojekt

Boosta ditt projekt med livetrummor!

Live trummor, mickar och det space som krävs. Det gör att de flesta av oss inte har möjlighet till annat än synth trummor. Den levande känslan som live trummor ger är enligt oss svårslagen!

Kanske tänker du att livetrummor inte passar den stil på musik du skriver eller producerar? Faktum är att vi själva under många år använt oss av livetrummor i precis ALL musik vi skapat. Oavsett old eller modernt. Live inslag kan både lyfta och ge nytt liv i en låt och produktion. Och vem vill inte ha energin i sin produktion? Vare sig genre.

Live lir, samplingar eller coola loopar?

Det är lätt att tänka ”old style” när vi pratar live trummor. Men en sampling av en riktig virvel, som komplement till en synth snare, det kan ge precis där extra powern som du letar efter i din mix!

När vi spelar in livetrummor i Lövholmen Studio nördar vi minst lika mycket med coola trumloppar vi tillverkar liksom samplingar. Från trumeseten vi har i studion kan vi få till alla möjliga unika sound. Här finns det modernare Tama till det äldre Ludwig setet liksom Gretsch för att inte tala om ”the 80s” Yamaha Power Recording! Och på det förstås virvlar, pukor och cymbaler med unika sound att välja mellan!  

Trumtracks med noggrann editering

I åratal har vi testat oss fram för att hitta rätt mickar och preamps för livetrummor. Liksom laborerat med olika rum. Därefter är det minst lika viktigt vad som är planen med ljudet och soundet efter inspelning.

Efter att ha gått hela varvet runt med mickar och preamps i alla prisklasser och format landade vi i att de enklaste mickarna såsom SM57 och Sennheizer MD421 fungerar utmärkt. Däremot finns ingen konkurrent till Coles 4038 liksom den kvalitativa preampen från Crane Song Spider. Efter att ha passerat den här kedjan finslipas tracksen minituöst innan du tar emot dina livetrummor till din låt!

Lyssna på

Lyssna på våra tidigare projekt och produktion där vi spelat in live trummor till andras och egna produktioner. Från låtar där live trummor spelar huvudrollen till mer moderna produktioner som blivit boostade med inslag av livetrummor i form av samplingar eller loppar vi skapat.

Lyssna på fler trumprojekt!

Spotify hittar du många fler exempel på live trummor, samples och loopar vi producerat i alla möjliga projekt!

Fredo Österlund

Jag hjälper dig med live trummor i ditt projekt!

Jag som kommer hjälpa dig med inspelning av livetrummor till din låt eller musikproduktion heter Fredric ”Fredo” Österlund. Som verksam trummis och musiker hela mitt liv har jag spelat både som frilans, i band, i studio och i olika tv-produktioner. Min största passion är att nörda i studion kring truminspelning, mickning och att mixa livetrummor. Mer om mig som musiker hittas på Drums by Fredo. Utöver musik är jag  webbutvecklare i egna företaget Webbografia.